Meyer Briggs Type Indicator (MBTI)

 

* MBTI (Myers-Briggs Type Indicator)  is ‘s werelds meest gebruikte methode voor het verkrijgen van inzicht in je persoonlijke voorkeursstijlen. De profielbeschrijving die hoort bij jouw voorkeursstijlen is een feest van herkenning en verklaart veel van je gedrag. Het biedt zelfinzicht, groeikansen voor jezelf en concrete aanknopingspunten om je samenwerking en communicatie met anderen direct te verbeteren.

MBTI is een instrument om je voorkeursstijl te achterhalen. Het profiel dat daar uit volgt, is een positieve beschrijving van je persoonlijkheid, oftewel het geheel van eigenschappen dat aan jou is verbonden. Het instrument is gericht op ontwikkeling en is geen beoordeling- of selectie instrument. Myers en Briggs ontwikkelden het instrument en baseerden zich daarbij op de theorieën van Jung.

Omdat MBTI gericht is op voorkeuren, vaardigheden en competenties, is het nooit goed of fout. MBTI geeft je zelfinzicht waardoor je beter kunt begrijpen waarom je zaken graag op een bepaalde manier aanpakt en hoe je gebeurtenissen beleeft. Je ontdekt waarom iets je makkelijk af gaat en iets anders je juist veel moeite en energie kost.

MBTI wordt veel gebruikt als workshop tijdens teamsessies. Leerzaam én leuk.

MBTI biedt handvatten om jezelf verder te ontwikkelen en effectiever om te gaan met anderen. Het leert je onderlinge verschillen te waarderen. MBTI helpt te begrijpen waarom mensen verschillend reageren op verandering. Door inzicht in voorkeursstijlen kun je effectiever met verschillende mensen leren communiceren. Het vormt een basis voor technieken om beter te luisteren, beïnvloeden en overtuigen. Het geeft inzicht in de aspecten die je van nature makkelijk oppakt, maar ook in de gebieden waar je meer aandacht aan kunt besteden.

 


 

 

tumblr_m4o0t1HQlE1qz9ubco1_500

 

 

myersBriggs_gfx_1a